Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Tänk om det inte finnas någon kris

Publicerad 2011-03-10 07:49:27 i Allmänt,

Nästan varje dag skriver eller säger media att det är kris i socialdemokraterna, när man sagt eller skrivit något tillräckligt många gånger kan det uppfattas som en sanning.

detta retar mig, somliga dagar för man kan inte låta bli att fundera över VARFÖR journalister så gärna vill beskriva vårt parti som om vi ständigt har kris. Vi har ju INTE det, att vi i strategiska frågor har en debatt och diskussion och att inte alla tycker lika betyder inte att vi har kris utan att demokratin i partiet fungerar.
Vi ska diskutera frågor med högt till tak oavsett om det handlar om skatter, välfärdsfrågor eller ny partiledare.
När vi gör det och vänder på varje sten och var och en slipar sina argument för sin sak, så får vi sedan väva samman och gå till beslut.

Undrar varför media inte kan se att detta demokratiska arbetssätt för vad det är utan i stället sätter en falsk bild av hur man arbetar i ett folkrörelseparti.

Antar att det för det mesta är drivkraften att göra skopet och att sälja lösnummer. Sådan är kapitalismen ........

Just nu är det partiledarfrågan som är den heta och det retar väl att man inte har insyn, endast medlemmar har det. Det är ju just därför man ska vara medlem, för makt och inflytande i politiken.

Däremot är det många familjer och inte minst ensamstånde kvinnor som har kris i sin ekonomi kanske för de haft oturen och bli sjuka eller arbetslösa och ses då av dena regeringen som att man nog snarare är lat, döäför ska de jagas och ha sämre levnadsvillkor. Detta i ett Sverige med TIGER ekonomi enligt finasministern och i en tid då han funderar på att införa ett femte jobbskatteavdrag. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela