Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Skandal Lakes

Publicerad 2011-03-07 22:42:51 i Allmänt,

Grattis till alla nyblivna pappor som just fått en dotter. Tänk att när hon växer upp och senare även blir vuxen kommer hon inte att få samma möjlighet som de killar som föddes samma dag eller samma vecka månad eller år, just för att hon är tjej.

Har man sedan oturen att vara född i Växjö och vill spela hockey som vuxen så blir du inte behandlad på lika villkor.

Frågan till er alla pappor blir är det ok tycker ni ?

 Tänk när er lilla dotter kommer ut i arbetslivet får hon nästan 15% lägre lön bara för att hon är just din dotter, för hade hon varit en son hade lönen sett annorlunda ut.

 Tänk att din lilla dotter inte ska få samma möjlighet att utöva de fritidsintressen hon vill ,men hade hon varit din lille son hade det funnits pengar till betydligt mer.

 Att Växjö Lakes styrelse nu beslutat att Lakes Ladies inte får kvala till riksserien är en skandal och de som har ansvaret borde skämmas. Att inte år 2011 behandla alla lika är diskriminerande.

Att de som är sponsorer till Växjö Lakes gör skillnad mellan dam och herr är också en skandal.

Inte utan man undrar har de några döttrar ?

 Citat från smålandspostens hemsida:

–        Eftersom det inte finns pengar till en satsning mot riksserien måste vi dra i bromsen redan nu. Det vore inte schyst mot andra lag att kvalspela för att sedan tvingas tacka nej till platsen på grund av brist på pengar.

 Undrar hur andra gör, därför om det finns en riksserie så måste det finnas sponsorer och idrottsföreningar som satsar på både killar och tjejer.

 Det är olika kan man tro, så till alla nyblivna pappor, om ni vill bo i en stad där din dotter behandlas mer lika inom hockeyn fundera då på framtidens boplats. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela