Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att vara fattig

Publicerad 2011-06-10 12:36:25 i Allmänt,

Idag är barnfattigdomen i centum i debatten det är bra att frågan äntligen kommer upp i ljuset och kan vi då också se tydligare hur klyftorna har ökat så kanske det går att få till en förändring. När Håkan juholt tillträdde som partiordförande lyfte han frågan i sitt tal och sedan dess talar alla partier om frågan, det är bra men frågan är vilka lösningar man har. För undertecknad som själv levt på under knapra enkonomiska förhållande som ensamstånde mamma på 1980-talet och då jobbade halvtid vet precis hur svårt det är att få pangarna att räcka till mat varje dag för att inte tala om hur det blir om man är sjuk och får karensdag eller ska betala medicin.

Att ha ett jobb är naturligtvis A och O att därtill jobba heltid gör att man har en lön som räcker till det nödvändliga.
Därför är vårt krav på Rätt till deltid en av de viktigaste frågorna.
Att ha en fördelningspolitik som minskar klyftorna och omfördelar är också viktigt som att höja bostadsbidraget för de med låga inkomster och att höja bidragsförskottet till ensamstående föräldrar gör att man som förälder gör att livet blir något enklare.

Vad gäller att vara fattig ensamstånde förälder handlar också om att alltid leva och känna att man inte räcker till verken ekonomiskt eller med stöd då allt ska göras av en person, städning, matlagning fostran osv.... Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela