Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

På väg

Publicerad 2010-05-29 16:20:35 i Allmänt,

På resande fot efter att ha varit hemma i ca 20 timmar. Är nu på väg till Madrid på Cosac möte. Där ska vi parlamentariker från alla medlemsländer mötas och utbyta åsikter. Spaniens statminister kommer bl.a att närvara.

 

Veckan som gått har varit hektisk och har bara hunnit med hälften av vad jag borde. Trotts att mötet med LO tyvärr blev inställt.

 

Interpellationsdebatten om unga arbetslösa med Littorin där han inte hade något nytt att erbjuda kännes som att risken att vi ska tappa en allt för stor del av unga som kommer att falla ut ur samhället. Vi vet sedan tidigare lågkonjunkturer att det är alltid några som slås ut och tappar fotfästet. Just därför borde det vara det mest prioriterande att hitta lösningar och stimulanser för  unga arbetslösa. Särskilt viktigt på snabba insatser för de som inte fullföljt gymnasiet.

Att det sedan finns praktikplatser idag som unga upplever att de blir utnyttjade är också alvarligt, som svar på det sa ministern att det är arbetsförmedlingens ansvar att se till att det inte är så. Undertecknad delar inte den uppfattningen utan det är regeringen som sätter villkoren. Att ställa krav på arbetsgivare som har en praktikant är ett måste och det borde Littorin göra. Han har ju inget problem med att ställa krav på alla arbetslösa. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela