Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Finansmarknadens ömma tår

Publicerad 2010-05-14 12:45:50 i Allmänt,

 

Så kan undertecknade känna det efter alla blogg-inlägg om oron på finansmarknaden.

 Hoppas också att alla ni har framfört hur fel EU:s krispaket är till Finansminister Anders Borg och statsminister Reinfeldt för det är dom som har makten och ansvaret i Sverige.

Undertecknad är folkvald för Socialdemokraterna och är i opposition.Denna kommentar gäller främst till alla de inlägg som tycks tro något annat i sitt blogginlägg.

 Detta i sig gör ingen skillnad i det som är sakfrågan i det som berör Ekofins beslut och det samråd som finansminsitern hade med EU-nämnden.

 Undertecknad kan dela synpunkterna att låt bankerna gå i konkurs , har känt vid flera tidigare tillfällen i Svensk politik hur ”Rätt” det skulle  vara när det sedan blir så tydligt att det är  folket som får betala. Men tror ändå trotts det att det har varit rätt med de olika skuldsaneringsprogram vi genomfört.(När vi har städat upp efter borgliga regeringars otur vad  gäller finanspolitik.) Alla de länder som nu levt över sina tillgångar kommer naturligtvis att få göra åtstramningar, varför skulle annars så många greker vara ute och demonstrera mot förslagen till skuldsanering.

Kan väl också vara på sin plats att påpeka att Eftersom Sverige inte deltar i eurosamarbetet kommer Sverige inte att bidra med några pengar till Eurogruppens stödpaket. Däremot bidrar Sverige till de 60 miljarder euro som alla EU-länder garanterar.

Håller med om att något måste göras åt  finanspolitiken i stort för den som varit hitintills har ju  bevisligen inte funkat,men tror inte att lösningen är helt fria marknadskrafter.

Just nu lever vi i efterdyningarna av den globala finanskrisen och Lehman Brothers konkurs

Ser hur det har påverkat jobben negativt för så många. Räknar med att inom EU kommer ca 8 miljoner invånare vara arbetslösa under 2010. Hur skulle det se ut med arbetslösheten om vi inte tillsammans försökte hjälpas åt när det krisar i EU och om vi inte hjälps åt varför ska vi då samarbeta?

 Om Island,Lettland,Ungern,Grekland,Spanien,Portugal,Rumänen osv helt fullt ut utan hjälp från övriga medlemsländer fått falla enligt fri marknadskonkurrens hur hög skulle då arbetslösheten vara?

Sen rent konkret vad gäller att hjälpa varandra Det kan se olika ut beroende på om man har en borglig värdering eller socialdemokratisk. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2010-05-14 18:13:19

Det är sant att du tillhör oppositionen men du sitter i riksdagen och representerar socialdemokraterna inte minst från Kronoberg. Som FOLKVALD kan du set det som din uppgift att framföra för dina riksdagskollegor vad folket faktiskt tycker eller hur?



Jag tror för övrigt inte Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt har tid att läsa sin mail från lilla mig. Eller tror du det?



Du kan ju inte mena att bara för att du inte tillhör ett regeringsparti så kan du inte framföra vad vi tycker?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela