Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Lite av varje

Publicerad 2010-03-24 09:44:08 i Allmänt,

Denna morgon blir undertecknad upprörd när jag hör om den 14 åriga tjejen i en by (tror det var utanför Östersund) som blivit våldtagen på en toalett i skolan ,förövaren dömd (15 år) men det är tjejen som är dömd i folkets ögon. Precis så har det alltid varit , har vi inte kommit längre i vår syn på människan oavsett kön. Det är aldrig ok med våldtäckt, det är inte ok för en kille/man att ta det han vill ha. Detta måst stävjas i alla sammanhang.
Uppdrag granskning kommer att visa ett reportage i kväll ang detta.

Är just nu i Göteborg på TUR mässan. Besöksnäringen och turismen ökar ständigt och vi konsumenter vill ständigt ha nya upplevelser. En upplevelse kan se så olika ut. För vissa är det ett stort evangemang med idrott eller musik för andra är det att åka till Hornborgarsjön och titta på tranor. En tredje vill åka till Ullared.
För alla olika drömmar måste vi skapa en näring som är med i utvecklingen, just därför måste vi ha et branschprogram där forskning och näringslivet tillsammans med staten ser framtiden tillsammans och jobbar hand i hand med resurser.

I morgon är jag på plats i Stockholm och ska utöver utskottsmöte och sedvanligt jobb också medverka i en paneldebatt hos resurscentra. (NRC)

På fredag är undertecknad på hemmaplan för att följa en partikamrat och klubbist till hennes sista vila. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela