Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Sådan är kapitalismen otack är den armes lön............

Publicerad 2010-01-21 09:49:27 i Allmänt,

Blir uppretad på arbetsgivare som utnyttjar arbetskraft via bemanningsföretag Uppdrag granskning visade i går kväll ett utmärkt program om detta.(tack för att detta äntligen kom till den breda allmänheten )
 Det företag/arbetsgivare som använder bemanningsföretag är inte småföretag som har orderingångar som går upp och ner över året utan stora företag som gör stora vinster och betalar gladeligen höga löner och höga (ibland nästan fantasisummer) avgångsvederlag.
Fy skäms skulle undertecknad vilja säga att utnyttja arbetskraften för egen vinning på detta sätt. Just nu är det arbetsgivarna (trotts finanskris ) som skördar guld då politiken helt går i deras linje, medans det är arbetstagare som betalar med ökad otrygghet. Det pratas mycket om valfrihet undertecknad ställer sig alltid frågan för vem ?

Oftast handlar detta med valfrihet om när det ska privatiseras något som vi ägt gemensamt tidigare. Typ som val av apotek,vårdcentral, skola osv och tyvärr är det allt för många som hänger på den trenden och borgarnas medvetna ideologi politik.
Det är bara de friska och starka, välutbildade och rika som i full mening kan leva i et sådant samhälle ,alla vi andra är beroende av inkomst från någon annan.
(är själv träindustriarbetare även om jag just nu har förmånen av att vara folkvald)

För den som blir uppsagd av sin arbetsgivare och sedan några månader senare blir erbjuden att få arbeta via ett bemanningsföretag på samma arbetsplats och kanske med samma arbetsuppgifter är det inte valfrihet, det är ett måste för att överleva få tak över huvudet och mat för dagen. Alternativet är ju att inte kunna försörja sig själv att leva på a-kassa under en period för att sedan bli utförsäkrad och få gå med mössan i hand till socialen,
Vem vill det ? Alltså det finns ingen valfrihet för oss arbetare.

Så upp till kamp för ett bättre Sverige där solidaritet och inte enbart konkurrens är drivkraften mellan människor. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela