Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att vara lönsam

Publicerad 2010-01-22 07:54:38 i Allmänt,

När jag hör centern:s förslag om privatisering av arbetsförmedlingen funderar jag över OM det är sant att vi en gång har samarbetat med det partiet.

Först försämrar/förändrar de försäkringskassan, sen migrationsverket och arbetsförmedlingen ska ha ansvaret för dessa som i olika skick ska ut på arbetsmarknaden. När detta är gjort ska de privatisera arbetsförmedlingen. Det gäller att vara lönsam även som arbetssökande.

Undertecknad ställer sig frågan var finns humaniteten och behöver inte de arbetssökande som inte kan konkurrera
på den ordinarie arbetsmarknaden personer som har specialkompetens för såväl arbetsmarknad som möte med människor. Idag har vi ett uppbyggt nätverk som arbetssökande/arbetsförmedlingen kan använda sig av som hela landets arbetssökande kan använda sig av,klarar man som privat förmedling att ha det eller skulle det bli en massa småföretag och en och annan större multinationellt företag som är utlandsägt där var och en har sitt system.

I dagens borgliga Sverige gäller det att vara lönsam. Man kan också fundera över hur länge det skulle vara gratis att gå till arbetsförmedlingen.

Det är undertecknads bestämda uppfattning att alla oavsett inkomst och arbetsförmåga är mest gynnade av att vi äger arbetsförmedlingen gemensamt. Det vill säga att det är staten som har ansvaret. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela