Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Årskönika på mitt sätt

Publicerad 2010-12-30 18:28:54 i Allmänt,

Så här näst sista dagen på året, sitter undertecknad och funderar över året som gått.
Det största som hänt är att jag blev mormor i juli.

Året inleddes med att vi rödgrön ledde stort i väljarundersökningarna,i jan hade vi 51,8% inte utan man frågar sig vad hände sen.
Undertecknad vägrar tro att väljare bara lyssnar in vad som sägs under sista månaden före valdagen. Den politik för jobb och alla människors lika värde som vi ledde med i årets början hade vi i september också, precis som vi har det idag.
Vår ideologi som bygger på att alla ska få en chans efter sin förmåga som också handlar om frihet.


Under våren kretsade mycket kring förberedelserna inför upploppet, det vill säga valrörelsen. Någonstans på denna väg tappade vi rödgröna i förtroende och det är många som nu har svar på varför. Undertecknad är fortfarande inte övertygad om vad det egentligen var. Vår partiledare som så många hade synpunkter på, vårt rödgröna samarbete eller vår jobbpolitik eller kanske lite av varje.

För det kan väl inte vara så att svenska folket numer ser sig som såpass rika att de alla tycker att frihet är när man kan välja själv. Köpa egen sjukförsäkring,köpa egen försökring till skydd vid arbetslöshet ,köpa egen skolgång,köpa egen barnomsorg,köpa egen äldreomsorg,köpa egen ........

19 september förlorade vi valet och vi gjorde det stort, därefter har vi levt i någon form av sorgearbete vilket nog också många av våra väljare gjort, men nu får det räcka.

Nu på det nya året så måste vi sträcka på nacken vara stolta för vår värdegrund och alla mänskors lika värde. någon annan politik kan inte undertecknad ställa upp på. Jag vägrar gå i den fålla som det ibland kan finnas tendenser till, att vi ska forma populistisk politik.
Att bara tänka tanken att vi ska överge vår fördelnings och skattepolitik gör mig mörkrädd, de krafter som har sådana tankar utgår jag från är inte med i ledande ställning när vi nu på nyåret 2011 väljer ny partiledare och utvecklar vår politik, för utveckla politiken behöver vi så den går i takt med tiden.

Gott Nytt år alla bloggläsare. Carina


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela