Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

På tal om utanförskap

Publicerad 2010-08-17 10:29:58 i Allmänt,

Idag är mer än 1000 personer långtidsarbetslösa i Kronobergs län,vilket är förödande för var och en av dem och ibland också för hela familjen. Att man mår dåligt när man mister sitt arbete och inte är efterfrågad påverkar vardagen och man är kanske inte riktigt sitt vanliga jag. Respektive och barn kan på olika sätt märka av detta och på sikt kan det lätt bli en ond cirkel. Att därtill få för de flesta ganska kraftig försämrad ekonomi underlättar inte vardagen. Att kanske gå från en inkomst 22-23 000 i månaden till 11 000 påverkar och slår hårt. Ibland blir man tvingad att byta bostad.

En del har också lämnat a-kassan då avgiften varit för dyr sedan alliansregeringen höjt avgiften och tagit bort skattereduktionen. För dem återstår att gå till socialen ,med mössan i hand och vända ut och in på sig  själv.

Mot bakgrund av detta kan undertecknad bara konstatera att det som Alliansen talade sig så varma för under valrörelsen 2006 UTANFÖRSKAPET skulle minska, har bara ökat sedan dess och mycket på grund av deras politik och människosyn.
Idag kan vi konstatera
att
sysselsättningsgraden har minskat med 100 000 personer
Utanförskapet ökat med 70 000 personer
Socialbidragen ökar i över 80% av kommunerna.

Hög tid att byta regeringen, vi har förslag som bygger på ett mer solidariskt samhälle, men också för att fler ska kunna få möjligheter att komma tillbaka till arbetslivet. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela