Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vind

Publicerad 2010-04-27 14:04:29 i Allmänt,

Sitter just nu i Kalmarsalen och lyssnar till information om om småskalig vindkraft.

Kanske kommer vi att få se mer av småskalighet. Tror att många på landsbygden kommer vilja investera för att hålla energi kostnaderna nere. Vi kommer kanske också att få se fler små/låga på hyresfastigheter i framtiden,vem vet.

 

Att ställa om Sverige till hållbar energianvändning tror undertecknad att vi måste ta tillvara kreativa krafter som kan se både i stort och i smått. Forskare men också uppfinnare kommer att var och en efter sin förmåga driva utvecklingen framåt. Men vi behöver också investerare naturligtvis.

 

Det vanligaste felet vid placering av ett småskaligt vindkraftverk är för låga torn, enligt uppgift här och nu. Låter som hyfsat enkelt att utveckla.

 

 

Ett fel som regeringen gjort är att straffa kooperativt ägd vindkraft.ovanligt dumt om man vill stimulera till mer hållbart utveckling och att vanligt folk ska engagera sig.

 

Med tanke på att det rapporterats av nationella media idag om svårigheten att uppnå miljömålen, så får undertecknad bara det jag länge tänkt att den borgliga högerregeringen inte menar alvar med sin miljöpolitik bara med skattepolitik dock inte det som är kopplat till vindkraft med  kooperativt  ägande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela