Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Två minuter över åtta

Publicerad 2010-04-15 08:25:07 i Allmänt,

08.02 får man höra ett kort sammandrag av regeringens förslag till budget.Det är morgonnyheterna på SVT som förmedlar. Vi beslutsfattare får inte denna information förren klockan 13.00.
Regeringen har beskyllt oss för att läcka till media,vilket känns som nonsens,det är väl mer en strategi av smutskastning än verklighet,vilket regeringens upplägg på hur man presenterar budgetförslaget visar.
Det är inte riksdagen som den kommer till först.Enligt uppgift ska också statsråden ute i landet presentera den nu på förmiddagen.
 Undertecknad ser detta som ett hot mot demokratins spelregler. Har förståelse för att man vill ha full uppmärksamhet om sina föslag, men att inte våga ha tillit till riksdagen och se till att alla får samma information vid samma tidpunkt säger inte bara en del om regeringen och deras misstänksamhet utan också en bild av deras människosyn och demokratiperspektiv utifrån insyn. Även talmannen är med i detta spel annars hade det inte godkänts att flytta fram presentationen till kl.13.00,den var planerad till kl.10.00 från början. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela