Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Ny vecka,nya utmaningar !

Publicerad 2010-04-26 09:22:59 i Allmänt,

Sitter just nu och planerar och förbereder  den kommande arbetsveckan, den innehåller lite blandade aktiviteter.
I eftermiddag ska undertecknad på arbetsplatsbesök och i kväll har S-föreningen möte.
I morgon tisdag ska jag till Kalmar för två dagar på en konferens om vindkraft, ska också delta i en paneldebatt.

Onsdag kväll bär det av till Stockholm. På torsdag sedvanligt jobb i riksdagen med utskottsarbete och votering. Näringsutskottet har också debatt i kammaren. Effektreserv i framtiden.
på torsdagskvällen tar jag tåget hem till Småland igen.
Valborgsmässoafton blir som vanligt, jag skriver och förbereder mitt 1 maj tal.
1 maj talar undertecknad på hemmaplan det vill säga i Norrhult.

Därutöver brukar det nästan alltid dyka upp något oplanerat, vilket alltid är stimulerande men samtidigt hopplöst utifrån att det alltid blir posthögarna oavsett om det är de som kommer i pappersform eller via dator som blir lidande. E-posten har förövrigt ökat markant. Är nu uppe i 80-120 om dagen skulle undertecknad gissa.
Till viss del beror nog ökningen på valåret men också att allt fler använder denna möjlighet att kontakta oss ledamöter. Tror att var och en kan tänka sig in i hur det blir om man inte klarar ut e-posten dag för dag utifrån att man är uppbokad på möten och annat och ständigt ligger efter. Om  man räknar att man måste avsätta 2 timmar om dagen och är borta på möten, konferenser osv i två dagar så är det 6 timmars e-post som ska göras samtidigt pockar nya e-post på att bli lästa och besvarade ( ex enkäter) från alla möjliga) man har nya möten, det blir som en ond cirkel där man aldrig kommer i fatt. Några rader om en ledamots vardag där datorn och e-posten är ett fantastiskt hjälpmedel men som också som så mycket annat har en annan sida också. Så alla ni som är frustrerade över att vi inte svarar så snabbt också kan få lite ökad förståelse varför det ibland dröjer innan vi svarar. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela