Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Spanien som blivade ordförande

Publicerad 2009-10-28 08:12:31 i Allmänt,

Sitter nu på tåget från Malmö på väg hem,passar då på att skriva några rader om upplevelsen Spanien och Madrid. Börjar med att tapas är en god maträtt som jag gillar,kul att pröva lite av varje.
Spanien planerar att som sina viktigaste frågor driva innovation,framtidens Lissabonstrategi och jämställdhet.

Detta är frågor som är viktiga för framtidens EU så det är en klok prioritering anser undertecknad.

Spanien själva med sin höga arbetslöshet ca 20% var av ungdomasarbetslösheten är 38% har en stor utmaning på nationell nivå inte minst med att satsa på utbildning i alla led. Som det är i dag så är det och har varit allt för många unga som lämnat skolan i förtid för att arbeta. I en tid av allt mer ökad global konkurens funkar inte det.

Fick inte fram något bild av hur deras arbetsmarknad var uppdelad men de lever idag mycket av inhämsk marknad och har som mål att öka innovationer särkilt inom energiområdet men också öka sin export.

Spanien har också satsat på jämställdhet och har ett eget parlament för det,det är främst frågan om våld mot kvinnor som viktig men cokså diskriminering i arbetslivet. De har stiftat nya lagar på detta område och har även en jämställhetsminister. Är nu i Eslöv och passar då på att publicera innn jag blir utkastad från nätet. Carina 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela