Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Grisar,EU och SAAB

Publicerad 2009-11-27 07:05:41 i Allmänt,

Det är fullständigt oaceptabelt att djur ska lida,och de bilder från grisuppfödning vi fått ta del av under veckan är inte roligt att se eller ta del av. Just därför är det viktigt med  bra och stark djurskydd. För att detta ska fungera är det viktigt med resurser så de som har arbetsuppgiften hinner med det som ska göras. Med den reform som Eskil Erlandssson genomfört med att lägga om ansvaret till länsstyrelserna från kommunerna har försämrat möjligheterna till att, på tidigt stadium upptäcka vanvård.
Självklart om de som är satta att inspektera förs samman till en enhet och kommer längre ifrån verkligheten så tappar man kännedomen om det som finns i närområdet och det blir allt mer resanande. Tid på väg som istället hade kunnat användas till besök.
Jag tycker att djurskyddet ska tillbaka till kommunerna,de har också lokalkännedom vilket jag tror är betydelsefullt.
Sen kan man inte låta bli att reflektera över HUR kan man utge sig för att värna djurs bästa som djurrättsalliansen gör om man har sett och har bevis för att djur far illa och inte anmäler det utan låter det fortgå. Deras filmer bygger på två års filmande,då är väl syftet mer politiskt och själviskt för egen vinning och uppmärksamhet.
Det är väl samma djurrättsallians besöker minkfarmare och släpper ut minkar till en frihet de inte klarar av utan går en säker död till mötes.

I tisdags hade vi återrappotering efter X-tra EU:s toppmöte ang de nya höga posterna. klart vi tycker det är bra att det blev en kvinna och en man,det var det vi framförde krav på precis som vi ansåg att det skulle vara en från vänster och en från högerblocket. Det blev så och i och med det skulle vi vara glada och nöjda enligt statsekreterare Gustav Lind. Klart det är bra men vi kan ändå inte vara nöjda med prosessen dit. När vi före mötet ställde frågor och krävde just om detta , så svarade statministern att så kunde det kanske inte bli då så många olika saker skulle tas hänsyn till. klart vi fattar även det,men ett EU och med Sverige som ordförandeland borde man kunhnat vågat pekat med hela handen och sakt -Ett modernt och framåtsyftande EU ska ha representanter på topppositionerna som gör att hela befolkningen känner sig representerade. Det vill säga en kvinna en man.

Tillsist så är det lätt att känna oro för hur det kommer att gå för SAAB och alla de som idag har sin utkomst inom bilindustrin. Blir därför upprörd när jag hör hur Olofsson och statministern ständigt står i alla media och så tydligt säger att det inte är deras ansvar eller skyll inte på mig, det är alltid någon annan. självklart kan inte regeringar rädda bilindustri med att köpa upp ägendet men regeringar kan göra många olika steg för att underlätta på resans gång. Men en regeringen som tror  att marknadskrafterna ska styra fullt ut står handfallna när och tittar på istället för att göra något åt saken.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela