Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Kammarrättens dom ,Helt rätt

Publicerad 2009-12-01 23:48:04 i Allmänt,

Elgestam(S) om kammarrättens dom: - Nu får det bli ett slut på trakasserierna!

Riksdagsledamot Carina A Elgestam(S) välkomnar idag kammarrättens dom som slår fast att landstinget i Kronoberg får ha ett generellt mobiltelefonförbud för de intagna på den rättpsykiatriska kliniken i Växjö.

Carina A Elgestam(S) hade senast i mars en interpellation med socialminister Göran Hägglund(Kd) där hon lyfte behovet av att se över lagstiftningen för att skydda såväl brottsoffren och deras personliga integritet som den personal som jobbar på anstalten.

Socialminister Göran Hägglund har sen dess inte vidtagit några åtgärder trots att det utlovades redan vid ett besök i Kronoberg i oktober 2008.

 

- Rättspsykiatriska kliniken i Växjö har befunnit sig i en högst allvarlig och obehaglig situation för alla inblandade parter. De har under alltför lång tid tvingats utstå trakasserier som kunde ha förhindrats långt tidigare om socialministern hade agerat. Jag hoppas dagens dom blir en väckarklocka och anledning för regeringen att driva på en lagändring omgående, säger Carina A Elgestam.

Information:

Carina A Elgestam(S) motionerade om behovet av en lagändringen redan under förra mandatperioder. Den 20 mars 2009 hade hon interpellationsdebatt med socialminsiter Göran Hägglund. Interpellation och länk till debattprotokoll finns i bidogad fil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela