Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

En andra chans för sjuka, men avgå ministern

Publicerad 2009-12-09 18:25:01 i Allmänt,

Idag har det varit debatt och beslut ang sjukförsäkringen och alla de som nu ska in i aktivitetsåtgärder på arbetsförmedlingen. de gäller alla de som haft en tidsbegränsad förtidspension eller varit långtidssjukskrivna mer än 2½år. Självklart ska alla få en andra chans, både till rehabilitering som till möjligheter till att komma tillbaka till arbete oavsett om det är på den arbetsplatsen man har sin anställning eller om det är till något annat arbete. Frågan är med de regler som den borliga majoriteten nu beslutat om kommer att ge alla dessa 17 000 människor en ny chans, jag tvivlar. Vilken arbetsgivare i dessa tider av arbetslöshet på ca 10% anställer en långtidssjukskriven eller någon som varit förtidspensionär på deltid, när det finns massor med friska arbetslösa ?
Ibland tror jag att borgarna inte träffar på människor i vardagen som av olika anledningar är långtidssjukskrivna. Det finns så många olika sjukdomar och olyckor vi medborgare kan drabbas av som kan leda till långa sjukskrivningsperioder. Undertecknad börjar nästan tro att den borgliga majoriteten tror att folk bara fejkar sina sjukdomar.
Att jaga ut cancersjuka och hjärtsjuka är en jakt på sjuka människor så man inte tror kunde hända i Sverige men med en borglig regering och med borgliga värderingar i samhällsbygget kan vad som helst hända.
Regeringen borde skämmas, föresten anser jag nog att ministern borde avgå, såpass felbedömning hur vardagen funkar när man stiftar nya lagar som det vi ser nu inger inte förtroende. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela