Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Jobben

Publicerad 2008-11-19 20:57:40 i Allmänt,

Idag har jag varit hemma i Kronoberg och deltagit i landshövdingens möte om jobben och varslen.
Det var intressant på flera sätt. nästan alla kommunledningar i länet var på plats och lämnade lägesrapport precis som landstinget. Flera myndigheter samt företagare. Samantaget uppfattar jag att önskelistan på åtgärder stämmer väl överens med det stimmulanspaket vi krävt att regeringen ska ta fram.
Det som kom fram tydligt var att det blir inget paket  och det tolkar jag som att det blir inte mer resurser det vill säga pengar. Får inte de  län som är hårt drabbade av varsel och ökad arbetslöshet mer resurser för att möta de drabbade på ett bra sätt så kommer den inledande lågkunjukturen att slå än hårdare.
Det är viktigt i det läge vi är nu att de som blir arbetslösa kännner framtidshopp, då kan det vara bra med arbetsmarknadsårgärder med möjlighet till utbildning inom specialområden helt enkelt ett kompetenslyft. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2008-11-21 00:27:34

Det är märkligt att regeringen inte inser allvaret i det som händer på andra sidan atlanten. Det värsta har inte börjat än (!!!). Vi talar episka mått på denna tragedi. Medierna är, lyckligt ovetande eller medvetet tigande till den katastrof som väntar. Det är tunga krafter som driver hela denna finanskris. USA har nu spenderat mer på att föda denna kris än vad som spenderades under hela andra världskriget. Med en dollar som är grovt övervärderad och land efter land som växlar in sina valutareserver till guld så undrar jag om inte medierna är politiskt styrda för att inte rapportera om detta!



Regeringen är väl kanske lyckligt ovetande om att kompetensen inte är på topp bland de politiker som kan göra skillnad och då kan vi ju luta oss tillbaka, ta en öl, läsk, cider eller vad vi nu föredrar och hoppas att krisen är över bara genom att pumpa in pengar som ändå går till allt annat än att få igång pengaflödet.



Om jag fick en önskan i uppfyllelse så var det att ALLA politiker avsa sig sin partitillhörighet och rannsakade sitt sunda förnuft och tog sig en stund att sätta sig in i allvaret och jobbade över partigränserna för att åstakomma något vettigt. Då kanske jag skulle ha tilltro till att det kan bli ett lyckligt slut av detta. Vad jag ser idag är förvirrade politiker som inte vet hur de ska handskas med allt detta. Tilltron till den egna ideologin är nog inget som fungerar när vi ska hantera den här krisen. Det kommer att krävas åtgärder som går utanför ramarna för den politik som partier annars bedriver. Anders Borg klappar bankdirektörerna medhårs medan de själva håvar in miljonerna. Att avbeställa en julfest samtidigt som man tjänar 900000 i månaden inbjuder till många negativa tankar och framförallt visar hur inställningen är till de anställda!



Må jag ha fel men det ser riktigt riktigt mörkt ut och det värsta är att vänta!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela