Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Veckan som gick

Publicerad 2008-05-12 09:38:23 i Allmänt,

Det var en intensiv vecka förra veckan.Han inte skriva på bloggen eller rättare sakt var för trött när jag kom hem på måndagskvällen och var sen i Slovenien på COSAC möte.

I måndags började jag med ett frukostmöte tillsammans med LO Sydost.Bra diskusitioner om rättvisa och framtiden.
Var sen på en EU debatt på Universitetet som var spännande på många sätt men också lärorik.Det var många åhörare där vilket var roligt. Att lyssna till mp,v  och Junilistan som är motståndare till EU samarbetet känns som att lyssna på bakåtsträvare och det känns inte riktigt realistiskt med alla hot-argument om vilka problem det är i EU.

Naturligtvis är inte allt bra i EU och självklart ska man som politiker se samhällsbygget med kritiska ögen inför vad som är bäst för medborgarna. Nu är vi med så låt oss diskutera och debattera hur vi bäst påverkar och utvecklar EU me våra Svenska ögon.Jag hoppas Sverige ratificerar fördraget.

Avslutade dagen med utvecklingssamtal med politiska företrädare hemm i Arbeterekommunen.

Åkte till Slovenien på tisdagsmorgonen 04.23 på COSAC möte.Intressant och givande. Vi diskuterade bl.a säkerheten  inför framtiden i Europa och Lissabonnstrategin med inriktning forskning och samarbete.

På fredag var jag i växjö först på partimöte och sen ett kort besök i Sydsvenska Handelskammarens tält på stortorget i Växjö där europadagen uppmärksammades. Carina

Kommentarer

Postat av: PMA

Publicerad 2008-05-12 14:39:04

Junilistan (jl) är inte EU-motståndare, utan EU-kritiker. (jl) är positiva till EU-medlemskapet, men vill begränsa det till verkligt gränsöverskridande frågor, såsom miljön och att utveckla en väl fungerande inre marknad. I övrigt har (jl) fullt förtroende för medlemsstaternas förmåga att bedriva en självständig politik och att samarbeta inom redan existerande internationella organisationer, såsom FN.

Junilistan utgör den verkliga oppositionen bland de svenska partierna i EU-parlamentet. Junilistan vill behålla den svenska kronan och säger klart och tydligt nej till EU-grundlagen (Lissabonfördraget).

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela