Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Valfrihet för vem

Publicerad 2008-05-21 08:20:37 i Allmänt,

Igår kväll hade vi en tre timmar lång debatt om vårdnadsbidraget. Det är lite skrämmande hur lite borgliga politiker vet om människors vardag och då framför allt ensamstående föräldrars. Att införa en reform som bara vänder sig till vissa barnfamiljer och påstå att det är en reform alla."Lite valfrihet kan väl inte skada " sa Eva Johnsson i debatten men hon glömde för vem eller vilka.
När vi från opposoinen säger att det är en kvinnofälla så svartmålar vi, och borgarna kontrar med
_hur vi kan veta att bara kvinnor kommer att använda reformen. Vi bygger våra argument på känd fakta.
Idag är det ca 20% av männen som tar del av föräldraförsäkringen och i Norge som haft vårdnadsbidrag(som de nu håller på att avveckla) så var 96% kvinnor som tog del av bidraget.
Vad är det som får borgarna att tro att när man inför en familjepolitisk reform som ger 3000 kr i månaden att fler män skulle börja vara hemma ,när de inte tar tillvara chansen mer i föräldraförsäkringen trotts att den är delad.

Vårdnadsbidraget är en musfälla och det kommer att påverka förskolan negativt såtillvida att tillgängligheten kommer förmodligen att bli sämre vilket också kommer att slå hårt mot den ensamstående mamman.

Det ända borgarna har rätt i är att det kommer att bli populärt, klart om staten delar ut pengar till barnfamiljer där det ända kravet är att du inte använder den kommunala barnomsorgen att föräldrar kommer att ta emot, konstigt vore det annars, frågan är mer
vad blir konsekvensen. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela