Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vad ska en stackars fattig flicka göra !

Publicerad 2008-05-20 15:12:33 i Allmänt,

Just nu sänder SVT en gammal film från 1943 den heter Kungsgatan och en av replikerna nyss var just
-Vad ska en stackars fattig flicka göra?
För 65 år sedan var det inte så vanligt att flickor fick möjlighet till utbildning,det fanns inte pengar i familjerna till att betala och om man lyckades avstå lite pengar så var det oftas någon av sönerna som fick möjligheten.
För en statarunge som den unga flickan i filmen är fanns det inte så många val och allt för många män med pengar utnyttjade situationen. Det fanns till och med en lösdrivarlag.
Därför är jag idag stolt över att alla barn oavsett inkomst får möjlighet till utbildning så man är attraktiv och konkurrenskraftig på arbetsmarknaden,det handlar om frihet.
Det är också därför vi vill ha en lagstiftning som säger att heltid ska vara norm i arbetslivet. Ingen ska kunna utnyttja en annan människa.
Det handlar om att inte komma i beroendeställning som allt för många kvinnor varit under århundrade.
Nu när vi fått en borglig regering håller de på att nedrusta delar av det som vi under lång tid byggt upp,utifrån att alla medborgare ska få möjlighet till att växa och känna trygghet.
I borgarnas nya utbildningspolitik ska inte alla få samma möjlighet till utbildning vissa ska redan i gymnasiet ställas in i fack,det blir ett ökat steg mot klassamhälle.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela