Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Besvikelsen är stor....!

Publicerad 2008-05-29 12:43:22 i Allmänt,

Nu ser vi efterspelet av vårdnadsförbundets strejk. Det oroar mig att det rapporteras om
- Att besvikelsen är stor och alla de som journalister pratar med säger samma sak mer eller mindre.

När man förhandlar handlar det ju om att ge och ta för att båda parter ska känna sig hyfsat nöjda, jag antar att det är det ledningen i vårdförbundet och deras extra kongress kom fram till. Därav att man valde att anta budet.

När nu media kör besvikelsedebatten är det allt för många som hänger på stället för att känna STOLTHET över det man TILLSAMMANS åstadkommit. Visst ni nådde inte ända fram men man lyckades att förena sig under sex veckor för en gemensam sak högre och bättre lön.

Redan hör man signaler om att kanske några kommer att lämna vårdförbundet och det är just det som är det stora hotet. Det finnas tyvärr idag allt för många krafter som vill se en splittrad  fackföreningsrörelse och då är ingen vinnare.

För mig är de gamla slagorden lika tydliga idag som för hundra år sedan.
ENADE VI STÅR SÖNDRANDE VI FALLA.
Så uppmaning och varningens ord till medlemmarna i vårdförbundet, håll ihop för alternativet är sämre. Carina

Kommentarer

Postat av: Jan Wester

Publicerad 2008-05-30 21:34:44

Jag håller fullständigt med skribenten: att lämna facket är ogenomtänkt. En sådan tanke kan bara födas i ett samhälle där Timbro och Svenskt Näringsliv får berätta för medborgarna var skåpet ska stå. Fackmedlemskap ÄR EN FÖRSÄKRING. Varför tecknas en bilförsäkring? JO, för att det blir billigare om man under årens lopp betalar en premie när SMÄLLEN med stort s händer. Samma sak gäller fackmedlemskap. När hotet om att sparkas är skillnaden att förhandla med ett fack eller göra det ensam. Vem vinner tror ni ?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela