Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Va vad det vi sa

Publicerad 2008-03-19 18:40:43 i Allmänt,

Idag kan jag känna att det går att vara med och påverka. PTS (post och telestyrelsen) ger nu Telia bakläxa vad gäller fast mobil. Det är kanske ett system som kommer att bli bra på sikt men behöver nog utvecklas mer innan det tas i funktion. Varför ska glesbygden stå för försöksperioden.
Bakgrunden är att Telia efter stormen Gudrun tycker att det är för dyrt att renovera upp och gräva ner kablar på landsbygden så flera byar/boende här i Kronoberg har tvingats till att istället för fast telefoni istället fått installerat s.k fast mobil.vilket inte har fungerat tillfredställande. Nu får de backa och det är bra.
Vi  har varit många från olika politiska partier som drivit på frågan,precis som många av de drabbade.
Det lönar sig att klaga och driva på frågor ibland.

Nått annat som också har visat sig idag är att all den kritik vi fört fram vad gäller sänkning av sociala avgifter för vissa tjänsteföretag har gjort att regeringen backar. De har väl insett att det inte går att genomföra framför allt har de väl inte fått igenom det inom EU kretsen. Det var ett orättvist förslag.
Sen är det nya förslaget om att ge företag som anställer ungdomar lägre arbetsgivaravgift inte så mycket bättre men det skapas inte alls den orättvisa konkursens situationen som det tidigare förslaget gjorde.
Det här ger däremot de företag som alltid har många ungdomar ökade vinster och förmodligen kan det också finnas risker med att unga blir utnyttjade som arbetskraft. När de fyller 27 och inte längre omfattas av den särskilda sänkningen vad gör arbetsgivaren då ?
Förövrigt blir jag allt mer orolig över den kapitalförskjutning vi ser pengarna förs över från arbetstagarna till arbetsgivarna,typisk borglig politik men vad betyder detta på sikt vad gäller våra trygghetsförsäkringar på arbetsmarknaden ? Carina

ps)Förövrigt i denna kalla snöiga tid (där vårblommorna som primula och krokus blommade så vackert) har jag köpt lila påskfjädrar och dekorerar med i den vita snön(ds

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela