Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

I händelsernas centrum

Publicerad 2008-12-11 17:36:39 i Allmänt,

Det finns dagar här i riksdagen som bara rullar på i sina vanliga rutiner, så finns det andra dagar som det bara händer saker hela tiden , som idag.
Först diskuterar vi på utskottet på morgonen hanteringen av regeringens förslag om Åtgärder för förstärkt exportfinansiering. På den propositionen fick vi fyra dagars motionsrätt mot sedvanligt 15 dagar. Kanske inget fel idet när det är brådis men ändå det är stora summor pengar det handlar om. Betänkandet skulle justeras klockan 14.00 i eftermiddag .Där emellan skulle finansutskottet yttra sig.
Klockan 12.00 idag hade Maud Olofsson presskonferens äntligen tänkte vi kommer det något stimulanspaket till fordonsindustrin  och visst det gjorde det till vissa delar men det hade förövrigt mer att önska.
Men detta resulterar i att det blir en ny proposition till riksdagen avlämnad under eftermiddagen med en dags motionsrätt.
Statsekreteraren kommer till vårt extra utskottssammanträde  vi haft under eftermiddagen.
Under tiden detta pågår kallar EU-nämnden till extra telefonsammanträde med anledning av toppmötet i Bryssel.
EU minister Cecilia Malmström drog upp förhandlingsläget som var förändrat på några punkter sedan gårdagen.
Så dagen har hitintills varit något mer händelserik än vanligt och man känner att man är med och påverkar både i stort som berör vår exportmarknad som Europanivå men också utvecklingen i Sverige, som något mindre men mist lika viktigt Kronobergspolisens budget inför 2009 då Växjö och länet står som värdar för ett ministermöte.Polisen räknar med att det går åt 500 poliser till bevakningen och har inte fått några extra   medel till det. Om detta har jag lämnat in en skriftlig fråga vilket jag också gjort om vår glaskonst som idag finns på glasbruken men som nuvarande ägare av Orrefors Kosta Boda tänker sälja. Jag anser att det är kostskatt av sådan art att det är en nationell angelägenhet. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2008-12-12 12:59:51

"det går åt 500 poliser till bevakningen och har inte fått några extra medel till det"Har också hört det. Som jag ser det, så tycker jag kronobergspolisen ska säga NEJ precis som man gjort vid vissa högriskmatcher i fotboll där resurserna inte räckt till (har dock varit andra län). Prestige är inte värt något när alla är förlorare!Förresten, varför lyssnade ingen på de som förutspådde krisen redan för ett år sedan. Vad USA sysslar med borde alla fatta vid det här laget. Man kan inte pumpa in så mycket pengar i ett system utan att få hyperinflation. Det är summor som får ordet "gigantiskt" att framstå som mikroskopiskt. Bluffen är synad! Hoppas bara riksbanken inte har för stora dollarhögar i valutareserven för nu börjar karusellen ta fart på allvar.Kanske dags för riksbanken att bryta CBGA-avtalet från 2004 som säger att vi under en 5-årsperiod måste göra oss av med 60 ton guld (!!!). Kommer behöva varenda gram snart. Särskilt när bluffen inom råvaromarknaden också synas. Ja, fantastiskt vilka stora svindlerier som avslöjas nu.Hoppas vi ens kan hålla demokratiska val 2010!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela