Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Djurskyddet

Publicerad 2008-12-09 15:29:39 i Allmänt,

Tycker det är problem att djurskyddet nu ska ligga på länstyrelserna. Det är inte bara det att de blir färre personer som utför denna viktiga arbetsuppgift,utan man kommer allt längre ifrån såväl lokalkännedom som att det kommer att bli ett ökat resande för att göra inspektioner.
Undrar vem som vinner kännar på det ? inte är det djurskyddet. Det blir väl snarare så att det blir djuren som kommer i kläm och att inspektörerna kommer att bli tvingade att välja mellan olika grader av inspektion. Funderar också över hur det blir när man samordnar personer på en myndighet hur många ev möten mellan dessa det kommer att bli i förhållande till att en inspektör som jobbat i en kommun jobbat mer självständigt.
Jag tycker det hade varit bättre man jobbat med kompetensutbildningar till kommunerna och dess inspektörer i stället och även anslagit medel till att klara arbetsuppgiften. en del av verkligheten idag är ju att under 1990-talet gjordes mycket neddragningar inom djurskyddet på kommunerna och det är nog inte riktigt kompenserats medans det tillkommit nya och fler arbetsuppgifter. Tänker skirva en interpellation om detta.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela