Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Musfällan

Publicerad 2007-09-05 22:10:06 i Allmänt,

Nu har regeringen satt ner fötterna vad gäller införandet av ett vårdnadsbidrag.De främsta förespåkarna tror att det handlar  om valfrihet,men som jag ser det är det precis tvärt om.
Vårdnadsbidrag kommer till  största delen att tas ut av kvinnor som kommer att välja att helt stanna hemma eller har ett typ av arbete som gör att det går att ha barnen med, exempelvis när man har företag i hemmet.

Om man avstår från arbetslivet till förmån för sin familj och sina barn så påverkar det framtiden vad gäller pensionen men också möjligheten på arbetsmarknaden.Det är väl därför så ytterst få män är intresserade av att avstå från arbete och leva på vårdnadsbidrag och fru/sambo.
Om olyckan är framme och man plötsligt står där och är ensamförsörjare och kanske inte varit ute på arbetsmarknaden under 5-6 år eller kanske aldrig kommit in man kanske var arbetslös innan barnen föddes.
Då kan livet både för en själv och för barnen bli ganska tuff.Med tanke på att den regeringn som nu inför vårdnadsbidrag också sänker ersättningarna i våra trygghetssystem så lär inte livet bli enklare på sikt för de som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden.

Varje männsika både kvinna och man ska ha sin egen försörjning för att att kunna stå på egna ben,man vet aldrig vad livet har i beredskap. Därför är vårdnadsbidraget en kvinnofälla.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela