Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att få livet att gå ihop

Publicerad 2007-09-20 17:39:14 i Allmänt,

Idag presenterar regeringen budgetpropositionen. Det är lite svårt att förstå hur man i en tid när hjulen snurrar för fullt väljer att satsa mest skattepengar på oss som tjänar mest(det är vi som är vinnare med de skattesänkningar som genomförs) och redan har  stark köpkraften . De som är arbetslösa och sjuka och för den delen även pensionärer ska betala. Hur mycket jag än funderar över detta går det inte ihop fast det handlar om människosyn och hur man vill bygga samhället.


För varje debatt jag hör med finansministern Anders Borg och för den delen även resten av borgarna så visar det så tydligt vilken människosyn de har. De tror att människor  är hemma och är sjuka för de tycker de vill det. De tror att kvinnor jobbar deltid för att de vill eller för att arbetsförmedlingen inte jobbat med frågan.

Att det finns arbetsgivare som inte vill ha så många heltidsanställa det har de inte förstått.


Idag har jag haft radiodebatt med Eva Jonsson riksdagsledamot (kd) hon inledde debatten med att säga


- Detta är en satsning på utsatta grupper, alla blir vinnare. Jag undrar vilken verklighet lever hon i.
Om man idag lever på marginalen för att man är arbetslös är man då en vinnare om ersättningarna sänks ,eller  om man är deltidsarbetslös och mister sin ersättning för att det inte har funnits något jobb att få som fungerar ihop med det man har ,är man då en vinnare .


Kanske vi nu tar första steget mot ett samhälle där de med de lägsta inkomsterna måste ha två eller tre jobb för att klara mat och hyra.

Det är friska med jobb som gynnas och arbetslösa ,pensionärer,studenter och sjuka som är förlorarna.

Förövrigt behövs det en redogörelse för hur skatteeffekterna slår regionalpolitisk

Nu måste jag börja läsa i budgeten så motionsarbetet kan komma igång. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2007-09-24 13:18:34

Bo Frank ska ha sagt "Moderaterna bedriver inte politik, vi driver intressefrågor" och aldrig har väl en moderat talat så mycket sanning.
Moderater saknar ord som solidaritet i sitt vokabulär. Alla ska betala för sin egen bekvämlighet. Det bevisas inte minst med den politik de bedriver nu mot sjuka och arbetslösa.
Moderaterna vet att de bara sitter en mandatperiod så de förändringar de genomför är av sådan karaktär som orsakar mycket skada i välfärden, både på kort sikt o lång sikt. Det som är mest skrämmande är att de tar verkligen ingen hänsyn till de som är utsatta. Kosta vad det vill men förändringarna ska genomföras, märktes tydligt när försvarsministern, Mikael Odenberg, avgick. Han sa det förresten ganska bra på Nyhetsmorgon, lördagen den 22:e september på Tv4: "regeringen besitter ett visst mått av oskicklighet". Hur många gånger hör man en moderat säga det om sin egen regering. Det visar om inte annat hur allvarligt det är med en regering som har så lite koll.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela