Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Olika världar

Publicerad 2007-11-26 22:20:53 i Allmänt,

Idag har LO Sydost inbjudit oss riksdagsledmöter till debatt om A-kassan och sjukförsäkringen. Det blev en tydlig debatt på att det är skillnad på hur vi vill bygga samhället och hur vi ser på individen.

För borgarna handlar det främst om att varje individ ska klara sig själv och är man arbetslös eller långtidssjukskriven så är man nog lite lat,varför skulle de annars sänka ersättningarna i en tid då tillväxten är hög i landet.Vi måste ha en försäkringsmässig försäkring så alliansen,ja varför höjer man då inte ersättningarna när systemen går med vinst ?

I grund och botten handlar det om att de ser verkligheten med andra ögon,skattesänkarögon och klara dig själv,går det utför beror det enbart på dina egna val i livet.

I eftermiddag har jag träffat pensionärer och de har svårt att förstå varför de inte får del av reformerna i samhället när det går bra för Sverige.Det handlar  om diskriminerering av en grupp i samhället som bara får del av de höjningar på avgifter/skatter som införs men inte av sänkningarna,märkligt tycker undertecknad.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela