Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Berlin,S-kvinnor,Heltid

Publicerad 2007-03-07 11:47:51 i Allmänt,

Har nu kommit hem efter intressanta och lärorika dagar i Berlin.
Tänk vilka olika vardagar vi bygger vår politik på.
Är man i Tyskland så får man information om byggnaden i förhållande till kriget och i förhållande till öst ,väst och muren. Denna byggnad blev inte bombad denna blev, så här såg denna byggnad ut när muren föll för att ta några exempel. Detta påverkar naturligtvis varje medborgare i hur de förhåller sig till olika frågor i vardagen.
Därför skiljer sig våra ståndpunkter åt ibland.
Vi fick bra information om hur Tyskland ser på framtiden det som kanske var lite förvånande var deras inställning till Turkiets medlemskap. Generellt ville de nog ha en tuffare attityd dock inte mina partikamrater SPD.

Just nu är det nomineringstid till S-kvinnors förbundsstyrelse, det debatteras mycket runt om i våra distrikt.
Det är bra tycker jag viktigt att göra en utvärdering av vår verksamhet. Där av kan det då förekomma kritik i vissa avseende, då är det viktigt att skilja på sak och person. I Kronobergsdistriktet har det under ett par års tid funnits med jämna mellanrum kritik mot S-kvinnors verksamheten på några punkter. Det är när vi har årsmöten och förbundsmöten som verksamheten ska granskas och tycker man då att något borde vara på ett annat sätt är det då man ska framföra sin åsikt. detta är en del av den demokratiska processen och ger varje medlem möjlighet till inflytande via ombud.


Till sist idag måste jag delge er bloggare något jag retade upp mig på i går kväll när jag satt på Kastrups flygplats och väntade på tåget.
En man pratade i sin mobil var förmodligen anställd i en ledande befattning inom något företag som sysslade med handel. Det som jag uppsnabbade var att en kvinna som drev företag hade problem och behövde få hjälp.
Det han ansåg var problemet var att för många arbetade full-time (heltid han använde ordet full-time) det vore bättre alla anställda jobbade 25% då skulle företaget ha möjlighet att använda de anställda mer effektivt.
Så talar kapitalet och någon som själv har allt sitt på det torra och saknar  en humanistisk människosyn.
Därför behövs en lagstiftning om rätten till heltid där deltid är en möjlighet. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela