Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Underleverantörer och läxor

Publicerad 2006-05-31 17:20:23 i Allmänt,

Gårdagskvällen var en fantastisk avslutning för mina kamrater som avböjt omval i riksdagen.

Idag har jag bl.a varit på en träff med underleverantörer, precis som de själva beskrev så jobbar de i det tysta och deras produkter syns inte alltid. De är en viktig del av vår industri och de borde få mer uppmärksamhet, inte minst utifrån framtidens arbetskraftbehov.
Jag tror att vi måste börja se industrisysselsättning med nya ögon i Sverige (det är jag förvisso insätt för länge sedan rätt som jag är industriarbetare) Det handlar om personal som måste vara väl utbildade inom sitt område i allt mer av arbetsuppgifterna inte minst det som har med data att göra.

Idag har vänsterpartiet gjort ett utspel om en läxfri skola, känns lite kul  för jag har motionerat om detta i riksdagen och dess fler vi är som driver denna fråga dess bättre. De har samma motiv som jag.Att alla barn har inte samma förutsättningar att göra sina läxor hemma.Somliga lever med en förälder som har drogproblem andra kan ha andra problem som gör att barnet eller ungdomen inte får studielugn hemma.
Andra kan ha språksvårigheter och ingen vuxen att be om hjälp.Så mion förhoppning är att vi ska få en skola där barn och unga får utrymme till läxläsning under skoltid.
Ikväll är det nya avtackningar nu är det kollegier från näringsutskottet som ska avtackas.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela