Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Arbetgivaravgifter är attraktivt

Publicerad 2006-05-09 18:27:29 i Allmänt,

Det verkar som att arbetsgivaravgifterna är attraktivt för borgarna att bolla med det handlar inte bara om att de tar pengar från löntagarna som jag skrev om här på bloggen förra veckan även småföretagarna får dra sitt strå till stacken.


Den samlade borgarpakten höjer arbetsgivaravgiften för småföretagen. Och sänker arbetsgivaravgiften för tjänsteföretagen. Det är deras förslag när  de presenterat sina alternativ till regeringens budget. Det innebär att borgarna tar pengar från småföretagarna och ger till stora tjänsteföretag som till exempel McDonalds.
Borgarpakten skriver i sin motion om de branscher som ska omfattas av den sänkta arbetsgivaravgiften. De mest sysselsättningsintensiva branscherna är bilservice, restauranger samt städföretag, men även mindre branscher så som astrologisk verksamhet, horoskop och spiritistisk verksamhet ska omfattas av sänkningen. Flerpartimotion Fredrik Reinfeldt m.fl. 2005/06-m924 sida 32

Ett mycket stort antal branscher kommer med borgarnas förslag att få höjd arbetsgivaravgift. Bland de tjänstebranscher som med borgarnas förslag kommer att få höjd arbetsgivaravgift finns hela transportsektorn, hotellnäringen och företag inom detaljbranschen (undantaget försäljning av reservdelar till motorcyklar, mopeder och skotrar). Därtill kommer samtliga företag inom industrin, byggsektorn, jordbruk, skogsbruk, jakt samt fiske att få höjd arbetsgivaravgift.

Detta föreslår borgarna men i debatten påstår de att det är vi Socialdemokrater som är företagarfientliga känns som om de kör med dubbelspel eller har de inte gjort några konsekvensanlyser på sina förslag utan bara hugget ur luften.

Förövrigt känns det underbart att sommaren är här och lite svårt att sitta inne och arbeta. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela