Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Vemod och Hilda

Publicerad 2006-06-17 09:28:43 i Allmänt,

De här sista dagarna och främst idag är lite vemodiga,det är sista dagen här i riksdagen med oss riksdagsledamöter som är valda för denna mandatperioden. En del av mina kamrater kommer inte tillbaka till hösten och det känns lite i bröstet. Men vi måste alltid se framåt så det är endast idag vi känner vemod imorgon är en ny dag och då måste vi se framtiden som målet och valrörelsen för en fortsatt S regering.

Häromdagen när Helga(S) hade sin traditionsenliga vårlunch med jordgummor så höll en helga ett sommartal om sin mormor Hilda.
Hilda var född i slutet på 1800-talet och studiebegåvad. Läraren åkte hem till Hildas föräldrar och sa att hon var bäst i klassen och borde få studera vidare. Men föräldrarna kom fram till att
-Nej hon behövs hemma i jordbruket.
Så här var det för många flickor under förra seklet,det  var mest pojkarna som fick möjlighet till att studera.
Därför är jag glad att vi socialdemokrater har gjort reformer så att alla barn/ungdommar oavsett föräldrarnas inkomst får möjlighet till studier. För mig handlar det om frihet,jämlikhet och solidaritet.

Frihet att alla får möjlighet oavsett kön,jämlikhet oavsett inkomst och det är solidaritet när vi alla är med och betalr skatt  för att alla barn och ungdommar får gå i skolan. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela