Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Liv som kvalster

Publicerad 2006-01-23 09:36:07 i Allmänt,

Läste i Aftonbladets nätupplaga i december om en kvinna som kände sig som ett kvalster. Anledningen var att att hon tvingats överge sina ideal och ge sig ut och söka jobb. Bakgrunden var drömmen om att vara hemma med barnen och få lön för hemarbete.
Plötsligt slogs livet i spillror när maken lämnade henne och hon stod utan försörjning.Det är hårt för alla som blir övergivna och kräver bearbetning. För denna kvinna krävdes det sjukskrivning under 1,5 år och sedan ut och söka arbete.
För mig verkar detta som en dröm från en annan värld,inte finns det väl människor idag som förlitar sig på att andra ska försörja dem och i detta fallet maken,det finns aldrig några garantier för lyckliga förhållande eller att man lever tills man är gammal.
Därför måste det vara varje människas  rättighet att få utbildning och arbete, och det ska samhället hjälpa till med. Men man måste själv ha ansvar för att det blir utfört.Om detta finns det alla anledning att diskutera ur perspektivet hur vi bygger samhället återkommer i frågan för nu måste jag åka.Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela