Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Fullt arbete igen

Publicerad 2005-09-14 14:36:55 i Allmänt,

Igår öppnade riksdagen och Göran Persson  sa i regeringsförklaringen mycket bra saker .Det som gläder mig särskilt är området om jämställdhet. Att vi nu ska få ett mer jämställt arbetsliv där anställningsskyddet för föräldralediga ska stärkas och åtgärder mot könsdiskriminerade löneskillnader kommer att presenteras. Det ska bli lagstiftat om rätt till heltid äntligen.

Förövrigt ska vi göra den största ekonomiska satsningen på kvinnojourerna någonsin, vilket är bra. Det ska tas initiativ mot sexuell exploatering och människohandel. Det är viktigt att vi jobbar med sexuell exploatering internationellt här finns hur mycket som helst att göra.

När vi var i Kina kunde jag konstatera att på hotellen fanns inga porrfilmer men det fanns allt för många unga flickor utan för hotellen som erbjöd sina tjänster. En sak jag funderade över var den massage man kunde beställa som hade olika namn utifrån olika bad om det erbjudandet  gällde även mig som kvinna, vågade inte fråga kändes enklare att blunda.

Nåväl man kan  i alla fall vara med och påverka politiken S-kvinnor har drivit och skrivit motioner om detta under flera år och nu verkar det som vi får det förverkligat. Nått mer som vi drivit i S-kvinnor är frågan om män som har besöksförbud. Nu ska möjligheten att med teknikens hjälp göra mer, det är bra det är allt för många unga flickor och kvinnor som går och är rädda för någon nära anhörig. Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela