Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Påverkan

Publicerad 2005-11-17 18:51:52 i Allmänt,

Idag på utskottet fick vi en föredragning om vikten av standalisering,och om hur vi som land kan vara med och påverka.Det var intressant och visar också hur viktigt det är att alla samhällsgrupper är med och för fram sina synpunkter.
Tyvärr är det allt för mycket oftast företagen som påverkar men det är lika viktigt att arbetstagare och miljöpåverkan kommer med och tycker till. Vi får gärna vara med men frågan är om vi är medvetna.
Som i så mycket annat gäller det att göra sin röst hörd.När jag då tänker på att LO har SALTSA som är Svensk facklig medverkan i ett europeiskt standardiseringsarbete inom område säkerhet och hälsa
varför talar vi inte runt detta när det gäller  arbetsmiljö ? Det påverkar anställda i vardagen utifrån säkerhet vad gäller standard vid maskiner te.x Världen är global undrar om vi hänger med.
Nu ska jag straxt packa ner mina papper och stänga datorn för resa söderut till hemorten.Carina

Kommentarer

Postat av: Göran Karlsson

Publicerad 2005-11-19 15:47:23

Bra att S kämpar. Se hur det går när tidigare moderaten från Högalid i Stockholm, Lars Minnedal, blev polis. Han har lagt ut sin dagbok från 2002 när han gick på polishögskolan ända fram till idag som polis i Stockholm. Han har skrivit inläggen själv under olika signaturer. Nedan finner du hans dagbok, den är intressant:

http://www.delodo.com/dagbok/visalars.asp

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela