Carina

Några tankar från en riksdagsledamot

Att vilja

Publicerad 2005-06-27 11:00:23 i Allmänt,

Politik är att vilja sa Olof Palme, det är på de orden jag funderat idag.Vad gör vi i vardagspolitiken utifrån orden att vilja ? Ibland tror jag vi glömmer bort att det är det som är  orsaken till att man angagerade sig. Man ville förändra något. Nu vill borgarna förändra det svenska samhället. När jag lyssnade på Fredrik Renfelt i partiledardebatten så sa han att de vill sänka skatterna för alla så man kan leva på sin lön. Ett exempel var att affärsbiträdet som skulle få 14 000 mindre i skatt. Jag har själv längre tillbaka i tiden varit just affärsbiträde så jag har ett hum om hur löneläget är inom det yrket. Låt säga att månadslönen för en kvinna som jobbat inom handel mer än 10 år tjänar 16 700 i månaden. För henne skulle skattesänkningen göra 1166 mer i månaden,det låter väl bra. Men det man talar mindre om är att moderaterna har föreslagit i budgetmotioner i riksdagen att trafiken själva ska stå för de kostnader som uppstår vid olyckor. Alltså kommer bilskatten att höjas rejält där försvinner 3-4000 kronor direkt. Detta är bara ett exempel på förändring i samhället som kommer om det blir borglig majoritet efter valet 2006. Politik är att vilja  och vi socialdemokrater vill bygga samhället utifrån att alla är med och bidrar och får del av efter behov. Carina

Kommentarer

Postat av: MFC

Publicerad 2005-06-28 14:34:22

Tyvärr, och jag menar verkligen tyvärr så kommer dom borgeliga att komma till makten efter nästa val.. och lika väl efter dess mandatperiod kommer folk att jämra sig efter ett kasst borgeligt styre. De enda som kan tänkas gynnas av borgerligt styre är richkids, pampar och gamla gubbar i styrelser som redan har sin egen ekonomi borgad för 20-30 år framåt. Ingen jag träffat som haft trångmål i livet har varit borgerlig, och ALLA som varit borgerliga har varit folk som tjänat 30kkr eller mer, eller deras barn. Så tragiskt...

Postat av: Claudi Nicolau Nordenberg

Publicerad 2005-07-08 06:21:36

Hej Carina:
Roligt med dina funderingar men vet du...
Vi måste "back in time". Vi måste vara fattigare för att systemet ska fortsätta igång. Du vet, globalisering o.s.v.
Allt hänger ihop.
Det är bättre att närma sig till konkurenterna (si så där lika vilkor)för att kunna rädda jobb (ju mer man jobbar desto mer skatteinkomst bla.bla.bla.) Att tänka inrikes politik. (Det gör moderaterna).
Vet du Carina????....Lösa våra problem är inte svåra men inte populera. Eller?. Det gäller att bli fattigare i världens ögon. Att inte kunna åka på semester på samma sätt som nu. Liten exempel.
Var solidariteten????...Ska vi lösa problemen eller ska vi vara låtsas att vi kan det och fortsätta sätta allmänheten bakom ljuset.
Kan vi inte som svenskar visa vägen fram på gott och ont. Eller allt handlar om en konflikt om intressen.
M.v.h.
Allways yours
Claudi Nicolau Nordenberg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Född i arbetarklassen och fått chansen att vara med och påverka framtiden. Politik är att vilja men också makt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela